Eper bólé
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1 kg eper
- 15 dkg szamóca
- 1-2 citrom leve
- 1 liter fehér bor
- fél liter tokaji szamorodni
- 1 üveg pezsgő
- fél liter finom vörösbor
- 15 dkg cukor
Elkészítés
Az epret és a szamócát megmossuk, megtisztítjuk. Egy zárható edénybe rakjuk, rászórjuk cukrot, ráöntünk citromlevet és fehérbort, majd lezárjuk, fél napig a hűtőszekrényben tartjuk. Hozzáöntjük a vörös- és tokaji bort, és visszatesszük a hűtőbe. Közvetlenül tálalás előtt öntjük bele a pezsgőt.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.