Eper bólé

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg eper
  • 15 dkg szamóca
  • 1-2 citrom leve
  • 1 liter fehér bor
  • fél liter tokaji szamorodni
  • 1 üveg pezsgő
  • fél liter finom vörösbor
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

Az epret és a szamócát megmossuk, megtisztítjuk. Egy zárható edénybe rakjuk, rászórjuk cukrot, ráöntünk citromlevet és fehérbort, majd lezárjuk, fél napig a hűtőszekrényben tartjuk. Hozzáöntjük a vörös- és tokaji bort, és visszatesszük a hűtőbe. Közvetlenül tálalás előtt öntjük bele a pezsgőt.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.